Scroll omlaag

Scroll omhoog

Wensbus

Met de Wensbus kunt u binnen de gemeente Beesel (óók het buitengebied) of naar de ziekenhuizen en zorg gerelateerde bestemmingen in Venlo en Roermond reizen. Vrijwilligers brengen u van deur tot deur. Voorwaarde is dat u zelfstandig in en uit kunt stappen. Een enkele reis kost € 1,50 binnen de gemeentegrenzen. Wilt u naar een zorg gerelateerde bestemming in Swalmen, Belfeld en Tegelen? Dan kost dit € 2. Een enkele reis naar het ziekenhuis van Roermond of Venlo kost € 3.

Reserveren is belangrijk. Reserveer uw rit minstens één dag van tevoren.
Dat kan via telefoonnummer 06 11 58 87 91 (bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur).

Bekijk voor meer informatie de Flyer Wensbus

Komende activiteiten

Bekijk de volledige agenda

Het laatste Wensbus nieuws

Wensbus

Meer over de Wensbus

In de gemeente Beesel is sinds 1 november 2017 de Wensbus beschikbaar voor de inwoners van de gemeente. De Wensbus gemeente Beesel is een door de provincie Limburg gesubsideerde organisatie welke wordt geleid door allemaal vrijwilligers uit de gemeente Beesel. Woont u in Beesel, Reuver of Offenbeek en heeft u geen eigen vervoer? Dan kunt u met de Wensbus en dankzij vrijwillige chauffeurs uit uw buurt toch uw bestemming bereiken. De vrijwilligers rijden met de Wensbus op werkdagen en binnen kantooruren.

De vrijwilligers van de Wensbus brengen ook kinderen naar school, brengen u naar de ov-halte of treinstation, de dokter, het ziekenhuis, de weekmarkt en naar familie. Het gaat steeds om lokale ritten waarbij de Wensbus niet dezelfde trajecten aflegt als het openbaar vervoer in uw buurt. Onze chauffeur pikt u op en zet u af op het afgesproken uur en de afgesproken plek. Verder rijdt de Wensbus naar diverse zorg gerelateerde punt bestemmingen tussen Roermond en Venlo.

Iedereen mag meerijden met de Wensbus. Voorwaarde is dat men zelfstandig in en uit kan stappen. De vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in maar zijn niet opgeleid om reizigers met een beperking te assisteren. Men kan wel een hand geven om te helpen. Rollators kunnen mee. Verder is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een gastdame of gastheer. Hiervoor hoeft men niet mee te betalen.