Scroll omlaag

Scroll omhoog

Burendag

In 2018 is de werkgroep Burendag opgestart en heeft toen voor het eerst een gezamenlijke burendag voor verschillende Offenbeekse buurten georganiseerd in het kader van Nationale Burendag. Nationale Burendag is een initiatief van het Oranjefonds, een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september.

De insteek is dat de buurten zelf bepalen hoe ze hun burendag invullen en dat de werkgroep ondersteuning biedt door o.a. het maken van afspraken over gezamenlijke kortingsregelingen met plaatselijke ondernemers, hulp en advies bij de aanvraag van een financiële bijdrage bij het Oranjefonds, het coördineren en organiseren van gezamenlijke/overkoepelende activiteiten (bv. bezoek joekskapel, carillon, burgemeester, traktatie van Jo’s ijssalon, contact met gemeente over hergebruik materialen) en het regelen en evenredig verdelen van een aanvullende financiële bijdrage door Kernoverleg Veur Óffebek. Dit alles heeft als hoofddoel om van Burendag een laagdrempelige activiteit te maken die bijdraagt aan de leefbaarheid en het saamhorigheidsgevoel in Offenbeek.

De organisatie is/was als volgt: per buurt zijn een aantal kartrekkers verantwoordelijk voor de organisatie van burendag voor hun eigen buurt. De werkgroep Burendag van Kernoverleg Veur Óffebekvormt de verbindende factor tussen de organisatieteams van de verschillende buurten en helpt afspraken te maken voor gezamenlijke doelen en activiteiten. De werkgroep organiseert ook gezamenlijke kartrekkers bijeenkomsten, waarbij de verschillende buurten ideeën en ervaringen kunnen uitwisselen en gezamenlijke activiteiten worden afgesproken.

De verslagen en beelden hieronder van de buurten zelf geven een duidelijk beeld van wat er de afgelopen jaren gerealiseerd is door de vele deelnemende buurten.

Komende activiteiten

Project icoon

Burendag
23-09-2023 / Burendag

Bekijk de volledige agenda

Het laatste Burendag nieuws

2023-04-21
Burendag 2023

Ook in 2023 wil werkgroep Burendag van Kernoverleg Veur Óffebek weer graag ondersteunen bij het organiseren van activiteiten in het kader van Nationale Burendag. Buurten worden immers leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Doen jullie mee?

2022-04-20 07:01
Burendag 2022 in Offenbeek

Heeft jouw buurt/straat interesse om mee te doen aan de Burendag 2022? Werkgroep Burendag van Kernoverleg Veur Óffebek wil jullie graag ondersteunen!

2021-10-11
Burendag 2021

Op 25 september vond de Burendag plaats en wat was het een succes!

2021-01-28
Gezocht: versterking voor werkgroep Burendag

We zijn op zoek naar een of meer personen die zin en tijd hebben om mee te helpen met de ondersteuning van de organisatie van de burendagen in Offenbeek in de overkoepelende werkgroep Burendag van Kernoverleg Offenbeek.

Fotoalbum

Fotoalbum
Burendag 2020 Kale Plak
Fotoalbum
Burendag 2020 Lavendelheide
Fotoalbum
Burendag 2020 Lindenlaan
Fotoalbum
Burendag 2019 Snavelbies
Fotoalbum
Burendag 2019 Pr. Clausstraat
Fotoalbum
Burendag 2019 St. Annastraat
Fotoalbum
Burendag 2019 St. Annastraat-Dr. Nolensstraat
Fotoalbum
Burendag 2019 Beukelstraat-Panneoven
Fotoalbum
Burendag 2019 Burg. Ritzerlaan-Offenbeckerhof
Fotoalbum
Burendag 2019 Lindenlaan
Fotoalbum
Burendag 2019 Kale Plak

Meer over Burendag Offenbeek

Hieronder staan de diverse verslagen van voorgaande edities van Burendag.